You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Înotătorul Robert Glință, medalie de bronz cu record național, la Europenele de la Kazan

Robert Glință, care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 m) care se desfășoară la Kazan, în Rusia, după ce a încheiat al treilea finala de la 50 m spate. Sportivul român a terminat cursa în 22 de secunde și 74 de sutimi, stabilind un nou record național.
Înotătorul legitimat la CS Dinamo a fost devansat la Kazan de rusul Kliment Kolesnikov (22:47 s), care și-a adjudecat titlul continental, şi de italianul Michele Lamberti (22:65 s), medaliat cu argint.

Campion european anul acesta la 100 m spate în bazin de dimensiuni olimpice (50 m), Robert Glinţă a cucerit astăzi cea de-a treia medalie de bronz a sa la Europenele în bazin scurt, după cele obţinute la 100 m spate în 2017, la Copenhaga şi în 2019 la Glasgow.

David Popovici, care la cei 17 ani ai săi este considerat noua speranță a înotului românesc, s-a oprit în serii la 400 de metri liber. Tânărul înotător a greșit la numărarea bazinelor și, crezând că a încheiat cursa pe care o conducea detașat, s-a oprit cu două bazine înainte de finiș. Deși s-a reîntors în cursă nu a mai putut recupera handicapul și a ieșit din lupta pentru medalii.

Sursa foto: LEN

Galerie foto