You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Simona Radiș și Robert Glință, printre sportivii olimpici care militează pentru oprirea schimbărilor climatice mondiale

Un grup de peste 50 de sportivi care au participat la Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020, printre care canotoarea Simona Radiș și înotătorul Robert Glință, au realizat un videoclip, susținut de CIO, prin care le cer liderilor mondiali să împiedice acțiunile care au efecte climatice distructive

Sportivii avertizează asupra impactului negativ pe care îl au schimbările climatice asupra sportului și asupra amenințării pe care le reprezintă acestea pentru viitorul tuturor.

Videoclipul, inițiat de britanicele Hannah Mills, dublă campioană olimpică la navigație, și canotoarea Melissa Wilson, a fost lansat la începutul COP26, considerat unul dintre cele mai importante summituri  despre schimbările climatice organizate vreodată. De altfel, ei au supranumit COP26 „Olimpiada summiturilor climatice”.


COP este acronimul de “Conference of Parts – Conferința Părților”, se desfășoară anual din 1995 sub egida ON, iar anul acesta a ajuns la ediția cu numărul 26 – COP26.

Summit-ul COP26 de la Glasgow, din Scoția, a început pe 31 octombrie și se va încheia pe 12 noiembrie. Desfășurat sub președinția Marii Britanii, COP26 militează pentru schimbări majore în viața de zi cu zi a oamenilor de pe întreaga planetă, pentru că planeta se încălzește din cauza emisiilor de combustibili fosili cauzate de oameni.
Evenimentele meteorologice extreme legate de schimbările climatice – inclusiv valuri de căldură, inundații și incendii de pădure – se intensifică. Ultimul deceniu a fost cel mai cald din istorie, iar guvernele sunt de acord că este nevoie de acțiuni colective urgente.

La COP26, 200 de țări sunt solicitate să își prezinte planurile de reducere a emisiilor până în 2030.

Galerie foto