You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Uniformele Beijing 2022, prezentate oficial cu 100 de zile înainte de startul competiției

Uniformele pe care le vor purta personalul, oficialii și voluntarii care vor participa la Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă Beijing 2022 au fost prezentate în cadrului unui spectacol care a marcat cele 100 de zile rămase până la începerea marilor întreceri ale lumii.

Cu un design care îmbină estetica tradițională chineză și sporturile de iarnă, uniformele au același model dar culori diferite, în funcție de domeniul de activitate - oficialii vor purta griul Marelui Zid, ca simbol al obiectivității și corectitudinii, voluntarii vor purta albastru, pentru tinerețea și vigoarea de care dau dovadă, iar personalul va purta negru, reprezentând ceea ce organizatorii numesc atitudinea lor cu picioarele pe pământ.

Modelele câștigătoare au fost selectate dintre 600 de lucrări, care au trecut prin opt runde de testare.

Îmbrăcamintea, cu tot ceea ce presupune - costume de schi, treninguri pentru exterior sau interior, încălțăminte, accesorii - conține elemente grafice care includ formele munților și porțiunile din Marele Zid, situate în locurile de competiție din Beijing și Zhangjiakou.

Directorul general al departamentului de resurse umane al Beijing 2022 a mărturisit că pentru proiectarea uniformelor designerii au studiat principiile Comitetului Internațional Olimpic și s-au inspirat de la Jocurile de iarnă anterioare, ținând cont de mulți factori, cum ar fi condițiile climatice din Beijing, Yanqing și Zhangjiakou din timpul Jocurilor și nevoile diferitelor poziții în diferite ocazii.

„Diferitele piese de îmbrăcăminte pot fi combinate liber în funcție de temperatură și ocazie. La proiectare, am luat în considerare și funcționalitatea, naționalitatea și talentul artistic”, a spus He Yang, de la Institutul de Tehnologie a Modei din Beijing, designerul care stabilit dat forma finală a uniformelor Beijing 2022, implicat și în proiectarea uniformelor de la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing 2008.

„Designul uniformelor, diferit de cel al ediției de vară din 2008, trebuie să transmită mai întâi caracteristicile culturii țării gazdă, iar apoi să fie moderne, unice și atrăgătoare, astfel încât oamenii care le poartă să iasă în evidență peste tot”, a spus He Yang.

Uniformele prezintă atât emblemele Jocurilor Olimpice, cât și pe cele ale Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022, ceea ce înseamnă că vor putea fi folosite la ambele jocuri.

Jocurile Olimpice de iarnă din Beijing 2022 urmează să aibă loc în perioada 4-20 februarie 2022, iar Jocurile Paralimpice de iarnă urmează să aibă loc în perioada 4-13 martie 2022.

Sursa foto: Facebook Beijing 2022

Galerie foto