You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Comunicat de presă

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a aflat din presă de situația creată de eliberarea unor certificate false de vaccinare, furnizate de un cadru medical din județul Prahova, și de suspiciunea că printre persoanele vizate se află și membri ai unui lot olimpic.

Menționăm că, până la emiterea prezentului comunicat, COSR nu a fost informat de organele de cercetare despre numele celor vizați în articolele de presă.

În consecință, Comitetul Olimpic și Sportiv Român așteaptă clarificarea situației pentru a lua imediat măsura de suspendare din lotul olimpic a celor care au încălcat prevederile legale.

COSR a facilitat încă din luna februarie 2021, prin Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”,  vaccinarea sportivilor din loturile olimpice de vară, dar și a celor din loturile olimpice de iarnă.

Misiunea Tokyo 2020 a Team Romania a fost una de succes, niciun sportiv român nu a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 în timpul Jocurilor Olimpice din acest an.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român rămâne consecvent politicii sale de responsabilizare a fiecărui membru al Mișcării Olimpice, de susținere a măsurilor și normelor în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Galerie foto