You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Medaliile Beijing 2022, dezvăluite cu 100 de zile înainte de startul Jocurilor

Design-ul medaliilor Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022 a fost prezentat în cadrul ceremoniei denumită „Împreună pentru un viitor comun” organizată în capitala Chinei pentru a marca cele 100 de zile care ne mai despart de startul celei mai importante competiții sportive a lumii, programată să aibă loc în perioada 4 - 20 februarie 2022.

Designul medaliilor Beijing 2022 – denumite „Tong Xin”, adică „împreună ca un întreg”– a fost ispirat din modelele pandantivelor chinezești vechi, perfect circulare din jad. Pe o față prezintă inele concentrice reprezentând spiritul olimpic pentru a aduce oamenii împreună, iar în centru, cele cinci cercuri olimpice dezvăluie splendoarea Jocurilor Olimpice de iarnă, împărtășită în întreaga lume.

Cele cinci inele olimpice sunt gravate în centru pe partea din față a medaliilor și cuvintele „XXIV Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing 2022” sunt gravate în jurul acestuia, înconjurate de modele de gheață, zăpadă și nori.

Pe spate, emblema Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022 este plasată în centru, cu numele chinezesc complet al Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022 (北京2022年第24届冬季奥林匹克运动会) gravat în jurul ei. Tot pe spate, pe inelul cel mai exterior, este gravat și numele probei pentru care s-a acordat medalia.
 

Potrivit principiilor Comitetului de organizare Beijing 2022, care s-a concentrat pe furnizarea unor Jocuri Olimpice „raționalizate, sigure și splendide”, forma medaliilor de aur, argint și bronz este simplă și clasică. S-a urmărit ca medaliile Beijing 2022 să fie asemănătoare cu cele de la Beijing 2008, pentru a simboliza Beijing ”Dual Olympic City”,  primul oraș care găzduiește atât Jocurile de vară, cât și pe cele de iarnă.

Sursa foto: www.olympics.com

Galerie foto