You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cea de-a XXIV-a ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice se apropie!

Doar 100 de zile ne mai despart de startul oficial al celei de a XXIV-a ediții de iarnă a Jocurilor Olimpice Beijing 2022.

Pe 4 februarie 2022 este programată ceremonia de deschidere a marii competiții unde România speră să aibă cât mai mulți reprezentanți.

Sportivii tricolori sunt în plină campanie de calificare la nouă sporturi: biatlon, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, patinaj viteză, skeleton, snowboarding, sanie.

Primii reprezentanți ai României care au ajuns pe pârtiile olimpice de la Beijing au fost componenții lotului olimpic de bob. La competiția test de pe pista din Yanqing, cele mai bune rezultate românești au fost obținte la bob două persoane feminin și masculin. Dubloul feminin s-a clasat pe locul 4, iar cel masculin pe 9. În primele 15 poziții au terminat monobob feminin (locul 12) și bobul masculin patru persoane (locul 14).

La patinaj viteză, Mihaela Hogaș, în probele de 500 m și 1000 m, Bianca Stănică, la 1000 m, și Cosmin Nedelea la masstart au obținut dreptul de participarea la etapele de Cupă Mondială care constituie criteriu de selectie pentru Jocurile Olimpice. Elevii antrenorului Bogdan Stănescu demonstrează o formă fizică bună și sunt în cursa de obținere a biletelor pentru întrecerile olimpice care încep peste 100 de zile.

Calificările pentru competiția olimpică se vor încheia pe 16 ianuarie 2022.

Sursa foto: ISB, @criski

Galerie foto