You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

David Popovici nominalizat la Premiul Piotr Nurowski 2021

Înotătorul român David Popovici se află printre cei cinci sportivi nominalizați de Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru titlul de „Cel mai bun tânăr sportiv european” la sporturile de vară, la cea de-a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski.
David Popovici este triplu campion european de juniori în 2021 și considerat o mare speranță a înotului mondial. Tot anul acesta, românul a stabilit două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și s-a clasat pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Ceilalți patru nominalizați sunt: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică), Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Premiul se adresează tinerilor sub 18 ani, care nu împlinesc 18 ani până la 31 decembrie 2021.
Votul și ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021, câștigătorul urmând să primească o bursă de formare de 15.000 de euro. Ocupanții locurilor doi și trei vor fi premiați cu 8.000 de euro, respectiv, 5.000 de euro, în timp ce sportivii de pe pozițiile patru și cinci vor primi câte 3.000 de euro.

Premiul Piotr Nurowski a fost creat în 2011 în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez, un reprezentat de marcă al olimpismului internațional care a pierit în aprilie 2010, în Rusia, într-un tragic accident aviatic.

Pe lângă omagiul pe care i-l aduce lui Piotr Nurowski, prin acest premiu EOC intenționează  să-i încurajeze pe tinerii sportivi să se dedice sportului de mare performanță și, în același timp, să fie un exemplu pentru viitoarele generații în ceea ce privește adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe valorile și principiile olimpice.

Premiul anual este acordat sportivilor tineri care au relizat performanțe remarcabile și au avut un comportament excepțional pe terenul de joc și în afara acestuia. A fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat, reprezentanții Comitetelor Olimpice Naționale participante la Adunarea Generală a EOC.
 

Galerie foto