You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Raluca Strămăturaru, candidată pentru un loc în Comisia Sportivilor CIO

Candidatura Ralucăi Strămăturaru pentru un loc în Comisia Sportivilor a Comitetului Internațional Olimpic, nominalizată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, a fost aprobată ieri de membrii Comitetului Executiv al CIO care are loc la Atena.

Pentru cele două locuri vacante din Comisia Sportivilor CIO și-au depus candidatura zece sportive și șapte sportivi din 17 Comitete Olimpice Naționale (CNO), șase sporturi și cinci continente.

Lista completă a candidaților și biografiile acestora pot fi găsite AICI

Sportivii aleși îi vor înlocui pe Hayley Wickenheiser (Canada), care își termină mandatul la sfârșitul Beijing 2022 și pe Ole Einar Bjørndalen (Norvegia) care a demisionat din Comisie în 2016.

Sportivii care concurează la Beijing 2022 vor putea vota pentru reprezentanții lor în Satele Olimpice de la 27 ianuarie (ziua deschiderii Satelor) până la 16 februarie 2022.

Aprobarea candidaturilor a doi sportivi de pe listă care nu au participat încă la Jocurile Olimpice de Iarnă este condiționată de calificarea lor la Jocuri în timpul viitoarelor competiții de calificare și confirmarea participării lor la Jocuri de către CNO-urile respective.

„Numărul record de candidați și reprezentarea globală sunt un semn puternic că sportivii vor să joace un rol primordial și activ în cadrul Mișcării Olimpice și să-și facă auzite vocea, ceea ce este extraordinar”, a comentat Emma Terho, președinta IOC AC. „Toți acești candidați aduc o mare valoare comunității sportivilor și vor adăuga un nou set de abilități și expertiză la Comisia sportivilor IOC, indiferent cine va fi ales.”

Galerie foto