You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cursa ciclistă ”Paris – București Challenge” s-a încheiat în aplauze pe esplanada Casei Olimpice

Cursa ciclistă de susținere și încurajare a femeilor în lupta împotriva cancerului la sân s-a încheiat azi, după 4000 km, la București. 

Peste 45 de femei, membre ale Asociației Casiopeea, care au plecat pe 17 septembrie pe biciclete din Paris, au sosit alături de însoțitorii lor de traseu pe Esplanada Casei Olimpice în aplauzele celor prezenți.

Evenimentul care a marcat sosirea a fost organizat de Ambassade de France en Roumanie, alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Asociatia Casiopeea.

La conferința de presă care a avut loc după încheierea cursei cicliste  au participat: ES Laurence Auer - Ambasadorul Franței în România, președintele COSR Mihai Covaliu, președintele Asociației Casiopeea Natalie David, sportivii  Ana Maria Popescu și Eduard Grosu, alături de antrenorul Petre Kondrat, precum și  reprezentanți ai Ministerului Sănătății și Ministerului Sportului.

”Sportul aduce speranță și poate fi calea ieșirii din multe  încercări la care suntem supuși. Ca să reușim trebuie să fim pozitivi și, mai ales, solidari. Mișcarea Olimpică din România a fost mereu implicată în societate prin valorile pe care le promovează. Noi avem de oferit încredere, prietenie, respect, spirit de echipă. Mă bucur că  Asociația Casiopeea reușește de 10 ani să fie sprijin pentru multe suprviețuitoare ale acestei maladii. Sportul este esențial în remontarea după orice boală. Psihic este decisiv pentru revenirea la o viață normală. Felicitări pentru Asociația Casiopeea, din partea noastră! Felicitări celor care au participat la această cursă simbolică,  multă sănătate tuturor!”, a declarat Mihai Covaliu.

ES Laurence Auer - Ambasadorul Franței în România a declarat: ” Sunt bucuroasă și mândră pentru că ați terminat această cursă de peste 4000 km. Mulțumesc pentru că ați demonstrat că sunteți învingătoare!”. 

Campioana olimpică, mondială și europeană la scrimă, Ana Maria Popescu le-a felicitat pe participantele la această cursă și a punctat că fiecare în parte merită respect. ”Sunteți adevărate învingătoare și le doresc sportiviilor care sunt în drumul spre JO Paris 2024 să aibă determinarea și curajul dumneavoastră!”, și-a încheiat discursul Ana Maria Popescu.

Casiopeea este un proiect unic  în România născut din dorința de a promova sportul și sănătatea prin acțiuni concrete, cu impact direct în societate. Luna octombrie a fost aleasă pentru a marca lupta împotriva  cancerului la sân. Pe 1 octombrie 2021, Teatrul Odeon a fost luminat în roz, în perioada 4-10 octombrie s-a desfășurat a doua ediție a ”Săptămânii roz a luptei împotriva Cancerului la sân”, iar azi ”Paris-București Challenge” a încheiat simbolic această campanie chiar în fața Comitetului Olimpic și Sportiv Român, demonstrând că sportul este decisiv pentru revenirea la normalitate după o maladie gravă.

Galerie foto