You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ultimele Mondiale pentru un gimnast de legendă - Marian Drăgulescu

Marian Drăgulescu, cel mai titrat gimnast român din istorie, și-a luat astăzi zborul spre Kitakyushu, Japonia, unde va participa pentru a 14-a oară la o ediție a Campionatelor Mondiale de gimnastică.

 În cei 22 de ani de la prima lui apariție în competiția lumii, Marian Drăgescu a participat la nu mai puțin de cinci ediții ale Jocurilor Olimpce de vară, unde a urcat de trei ori pe podiumul olimpic. A cucerit10 medalii mondiale, dintre care 8 de aur, și 18 medalii la europene, dintre care 10 de aur, iar cu cele 31 de medalii din bogatul său palmares, Marian Drăgulescu este cel mai titrat gimnast din România.

La finalul acestui an, pe 18 decembrie, Marian va împlini 41 de ani, iar Mondialele de la Kitakyushu vor fi, cel mai probabil, ultimele întreceri de gimnastică de anvergură la care va participa ca sportiv.

Ce frumos ar fi să-și încheie spectaculoasa carieră competițională cu o medalie! Va fi însă extrem de greu. În Japonia, pentru a doua oară în același an, după Tokyo 2020, Marian se va lupta cu cei mai valoroși sportivi ai lumii. Alături de el se va afla  antrenorul Ștefan Gal.

La Campionatele Mondiale de gimnastică programate a avea loc în perioada 18-24 octombrie a.c, în competiția feminină, România fi reprezentată de Mara Ceplinschi, debutantă la o competiție de asemenea anvergură.

 

Galerie foto