You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Li Jiajun, primul chinez care va purta Flacăra Beijing 2022

Fostul patinatorul de short track Li Jiajun, de cinci ori medaliat olimpic, a fost desemnat primul chinez care va purta Flacăra Jocurilor Olimpice Beijing 2022.

El urmează să primească Flacăra de la schiorul alpin grec Ioannis Antoniou, în primul schimb al Ștafetei.

Acest moment simbolic, cunoscut sub numele de „sărut”, va avea loc la intrarea pe Coubertin Grove, un bulevard mărginit de copaci care duce la monumentul care îl onorează pe baronul Pierre de Coubertin, nobilul francez care a reînviat Jocurile Olimpice.

Dublu campion mondial, Li a câștigat cinci medalii olimpice de la debutul său la JO, la Lillehammer 1994, până la ultima sa participare olimpică Torino 2006. De asemenea, a făcut parte din grupul care a aprins Flacăra Jocurilor Asiatice de Iarnă din 2007.

El va purta Flacăra Olimpică Beijing 2022 pe o distanță scurtă de-a lungul drumului de deasupra sitului arheologic într-un ștafetă simbolică ce se va încheia la podul peste râul Kladeos, la mică distanță de Satul Olympia.

Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice Beijing 2022 va avea loc mâine, 18 octombrie, și va putea fi urmărită în direct și pe site-ul www.cosr.ro

Galerie foto