You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Întâlnire online cu Thomas Bach

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a participat astăzi la o întâlnire online în care Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, împreună cu Juan Antonio Samaranch, președintele Comisiei de Coordonare a Jocurilor Olimpice de Iarnă Beijing, au discutat despre participarea delegațiilor la competiția de peste patru luni.

La discuții au participat din partea COSR: Florin Mișcă – Șef de Misiune Beijing 2022, Dragoș Tătăru – Director Departament Sport, Cristian Butariu – Director Departament Relații Internaționale și Comunicare și Liliana Dorneanu – Expert Sportiv Departamentul Sport.

Temele principale discutate în timpul întâlnirii au vizat  condițiile legate de participarea sportivilor și oficialilor la întrecerile din China.  Cele mai multe întrebări au fost legate de transport, măsurile sanitare și politica de vaccinare.

Thomas Bach a informat Comitetele Olimpice Naționale (NOC) despre măsurile discutate în cadrul ultimei ședinte a Comitetului Executiv al CIO. Acesta le-a prezentat celor care au participat la discuțiile online principile propuse de Comitetul de Organizare Beijing 2022.

Aceste principii se bazează pe consultări extinse cu experți internaționali și autoritățile chineze, precum și pe experiența părților interesate olimpice.

Politica de vaccinare

Toți sportivii și participanții la Jocuri care sunt complet vaccinați vor intra în sistemul de gestionare a circuitului închis la sosire. Participanții la Jocuri care nu sunt complet vaccinați vor trebui să facă o carantină de 21 de zile la sosirea la Beijing.

Se va avea în vedere cazul sportivilor  care pot oferi o scutire medicală justificată.

Toate vaccinurile recunoscute de OMS sau de organizațiile internaționale conexe sau aprobate oficial de țările sau regiunile în cauză vor fi acceptate.

Toți participanții la Jocuri, naționali și internaționali,  și forța de muncă din sistemul de management în buclă închisă,  vor fi supuși testării zilnice.

Administrare în bulă închisă în timpul Jocurilor

Începând cu 23 ianuarie 2022 și până la sfârșitul întrecerii, va fi implementat un sistem de management în bulă închisă pentru a asigura livrarea în siguranță a Jocurilor. Acest sistem de gestionare în bulă închisă va acoperi toate domeniile legate de Jocuri, inclusiv sosirea și plecarea, transportul, cazarea, catering, competiții și ceremoniile de deschidere și închidere. În cadrul buclei închise, participanților li se va permite să se deplaseze numai între locurile legate de Jocuri pentru antrenamente, competiții și muncă. Va fi pus în aplicare un sistem dedicat de transport al Jocurilor

Deplasare

Beijing 2022 va ajuta acele părți interesate care nu sunt în măsură să își rezerve independent zborurile înainte de Jocuri sau în timpul Jocurilor.

Cazare

Pe lângă sportivi și unii oficiali ai delegației care însoțesc sportivi care locuiesc în sate, toți participanții care călătoresc la Beijing vor locui în hotelurile contractate de la Beijing 2022, care vor respecta contramăsurile COVID-19 pentru Jocuri.

Juan Antonio Samaranch  a vorbit în cadrul întâlnirii despre  prezența spectatorilor la Jocuri.

Biletele vor fi vândute exclusiv spectatorilor care locuiesc pe teritoriul continental al Chinei, care îndeplinesc cerințele contramăsurilor COVID-19.Cerințele specifice privind contramăsurile COVID-19 pentru spectatorii din China continentală și detaliile aranjamentelor de bilete sunt în curs de discuție și dezvoltare și vor fi publicate publicului în timp util odată ce acestea vor fi finalizate.

Primele două playbook-uri, pentru sportivi și oficiali, vor apărea pe 22 octombrie 2021.  Variantele finale urmează  a fi publicate la finalul lunii decembrie,  după consultări cu părțile implicate.

Galerie foto