You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Drum lin, Aurel Predescu

Mișcarea Olimpică din România a pierdut astăzi o personalitate marcantă a sportului tricolor. Aurel Predescu (92 de ani) a fost un om deosebit, dedicat sportului, un dascăl de valoare, iubit și respectat de zeci de generații de sportivi, tehnicieni și specialiști din domeniul sportului.  

Absolvent al Institutului de Cultură Fizică în 1953, Aurel Predescu a avut o carieră remarcabilă atât ca asistent universitar la Catedra de jocuri sportive, secţia baschet, cât și ca antrenor al echipelor de baschet ale României, la diferite categorii de vârstă, antrenor federal în cadrul forului național de baschet și ca membru al Comisiei FIBA de organizare a cupelor europene.

Între anii 1990 și 2004, a fost membru al Comitetului Olimpic Român, iar în calitate de inspector de specialitate și membru în comisia tehnică olimpică a sprijinit activitatea centrelor naționale Olimpice de juniori și a făcut parte din conducerea tehnică a delegațiilor sportive ale României care au participat la Jocurile Olimpice Moscova 1980, Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000 și Atena 2004.

De-a lungul anilor, a colaborat la redactarea și editarea a 12 lucrări privind metodica antrenamentului în jocurile sportive și metodologia dezvoltării calităților motrice.

A fost decorat cu Crucea Națională Serviciul Credincios Clasa a III-a (2000), Ordinul Meritul Sportiv Clasa a II-a (2004) și Ordinul Meritul Sportiv Clasa a II-a cu baretă (2006).

Comitetul Olimpic și Sportiv Român îi aduce un pios omagiu.

Odihnească-se în pace!

UPDATE: Înmormântarea va avea loc MIERCURI 06.10.2021, orele 12.00, la CIMITIRUL BISERICII EVANGHELICE, SOS. GIURGIULUI, 4, SECTOR 4, BUCURESTI.

Galerie foto