You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sportivii TEAM ROMANIA medaliați la TOKYO 2020, premiați cu automobile TOYOTA FULL HYBRID

Comitetul Olimpic și Sportiv Român și partenerul său TOYOTA ROMÂNIA au organizat marți, 28 septembrie 2021, la București, pe esplanada de la Casa Olimpică, evenimentul în cadrul căruia sportivii medaliați la JO TOKYO 2020 au fost recompensați cu câte o mașină TOYOTA Full Hybrid.

La evenimentul la care coorganizator a fost Ambasada Japoniei au participat Mihai Covaliu, Președinte COSR, Edit Târcolea, Director General Toyota Romania, Ambasadorul Japoniei ES Hiroshi Ueda și cei nouă sportivi medaliați la JO Tokyo 2020: Simona Radiș, Ancuța Bodnar (canotaj, campioane olimpcie dublu vâsle), Ana Maria Popescu (scrimă, vicecampioană olimpică spadă), Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc (canotaj, vicecampioni olimpici dublu rame), Cosmin Pascari, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc și Mihăiță Țigănescu (canotaj, vicecampioni olimpici patru rame).

De asemenea, au fost prezenți la eveniment: George Boroi, secretar general COSR și Florin Mișcă, Șef de Misiune Tokyo 2020, dar și antrenori, președinți ai federațiilor olimpice care au câștigat medalii la Tokyo 2020, precum și personalități ale Mișcării Olimpice din România.

Campioanele olimpice din barca tricoloră de dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar, au fost recompensate cu câte o mașină Toyota C-HR Full Hybrid.

Medaliații cu argint, Ana Maria Popescu, Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc, Cosmin Pascari, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc și Mihăiță Țigănescu au primit fiecare câte o Toyota Corolla Touring Sports Full Hybrid.

În cadrul evenimentului, Mihai Covaliu a apreciat valoarea rezultatelor obținute la JO Tokyo 2020 și a precizat:

“Toți cei care au câștigat medalii pentru România merită să fie recompensați. COSR le-a oferit sportivilor din Echipa Olimpică - Team Romania tot ceea ce au cerut pentru obținerea performanței. Acum, alături de partenerul nostru, Toyota România, apreciem rezultatele obținute la Jocurile Olimpice de la Tokyo, primele din istoria olimpică amânate și desfășurate în condiții speciale, fără spectatori, din cauza pandemiei. Sportul românesc are nevoie de parteneri care să susțină și să ajute la redresarea acestui domeniu, unul de reprezentare internațională pentru România. La Tokyo, acum 2 luni, ei au câștigat pentru România, acum e rândul nostru să îi premiem! Noi toți suntem în slujba sportivilor, suntem cei care le respectăm nevoile și le onorăm rezultatele. Alături de partenerul nostru, Toyota România, am ales tipul mașinilor în funcție de valoarea și culoarea medaliilor. Ne bucurăm pentru rezultatele lor, sincer, mi-ar fi plăcut să putem oferi mai multe mașini! Cu siguranță, Paris 2024 va fi motivant din acest punct de vedere pentru sportivi TEAM ROMANIA” a declarat Mihai Covaliu, președinte COSR.

Edit Târcolea, Director General Toyota Romania i-a felicitat pe sportivii care au câștigat medalii pentru TEAM ROMANIA la JO TOKYO 2020 și a admirat efortul pe care aceștia l-au depus pentru a urca pe podiumul olimpic, modul în care au concurat și atitudinea lor care a inspirat oamenii care i-au privit la televizor.

” Vă felicit din toata inima pentru faptul că ați reușit să vă mobilizați exemplar și vă întoarceți acasă cu medalii în cadrul unei competiții olimpice desfășurate în condiții fără precedent în istorie! Vă felicit pentru că știu că sportul de înaltă performanță se realizează cu multe sacrificii, iar pentru că orice lucru cu adevarat durabil se construiește cu pași mici, cerând nu doar perseverență, ci mai ales un spirit de permanentă depașire a sinelui, a propriilor limite. În acest context nu pot decât să mă bucur că parteneriatul dintre COSR și Toyota ne oferă prilejul de a premia performanța românească la cel mai înalt nivel prin oferirea automobilelor Toyota C-HR Full Hybrid și Toyota Corolla Touring Sports Full Hybrid sportivilor Team Romania medaliați.” a declarat Edit Târcolea, Director General Toyota România.

Sportivii TEAM ROMANIA medaliați la JO Tokyo 2020 au fost încântați să participe la acest eveniment și s-au arătat nerăbdători să conducă mașinile pe care le-au primit. 

Campioana olimpică la canotaj Simona Radiș a declarat: “Obiectivul nostru este să câștigăm cât mai multe medalii, să ținem steagul României pe podium, să mergem înainte cu fruntea sus! La Jocuri, noi ne-am dat măsura muncii de ani de zile, acum suntem onorați și recompensați! Vreau să mulțumesc celor care stau în spatele succesului nostru, oamenii care ne-au antrenat, cei care ne-au însoțit în toți acești ani pe drumul performanței. Nu sunt puțini, sunt cei nevăzuți, dar care sunt deopotrivă la fel de importanți și merituoși ca și noi, cei de pe podium. A fost o muncă în ECHIPĂ. Nu a fost ușor, ținând cont de condițiile în care s-au desfășurat anul acesta Jocurile Olimpice, dar, chiar și așa, am reușit să venim cu medalii acasă, să nu-i dezamăgim pe românii care, știm că au fost alături de noi și ne-au susținut, de acasă.

Vă mulțumim înca o dată și doresc fiecarui sportiv al Team Romania să aiba cât mai multe ocazii de a simții această bucurie și mândrie extraordinară, când se cântă imnul României. Și atunci vor fi și ei aici, așa cum suntem noi azi! Vă mulțumim!”.

Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic, s-a arătat bucuros și nerăbdător să își conducă noua mașină.

“Medaliile de la Tokyo 2020 sunt cele mai valoroase din cariera noastră iar momentele acestea vor rămâne în sufletul nostru pentru totdeauna. Am dat totul pentru a urca pe podium, nu mai contează cât de greu a fost. Pentru că e unic să trăiești așa ceva. Mulțumim celor care apreciază efortul nostru, celor care trăiesc zi de zi alături de noi și care ne motivează să continuăm dar și celor care ne răsplătesc munca depusă.”

Toyota Romania este partener al COSR din 2017 și va fi alături de Mișcarea Olimpică din România și pentru JO Beijing 2022 și Paris 2024.

Împreună pentru succesul olimpic! Hai, România!

Galerie foto