You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Horia Tecău și-a sărbătorit ”majoratul” în Cupa Davis cu victorie

Vicecampion olimpic la dublu, alături de Florin Mergea, la Rio 2016, Horia Tecău a făcut parte din echipa de Cupa Davis a României care a câștigat cu 3-1 meciul contra Portugaiei din Grupa Mondială I a prestigioasei competiții, disputat la finalul săptămânii trecute, la Cluj.

La 18 ani de la debutul său în Cupa Davis, la întâlnirea Ecuador-România, de la Quito, încheiată cu 3-2 pentru tricolori, se poate spune că Horia Tecău  și-a sărbătorit ”majoratul” în această competiție cu o mare victorie.
 

După remiza din prima zi a competiției, când în meciruile de simplu Filip Jianu a fost învins cu 6-3, 7-5 de Joao Sousa şi Marius Copil s-a impus cu 6-4, 6-3 în faţa lui Gastao Elias, România a preluat conducerea la general grație punctului câștigat la dublu de Horia Tecău și Marius Copil. Perechea tricoloră a jucat excelent și, fără să piardă niciun joc pe serviciul propriu, s-a impus cu 6-4, 6-3 în fața tandemului Nuno Borges/ Joao Sousa.

Într-o formă excelentă, Marius Copil l-a învins cu 6-3, 2-6, 6-4, la simplu, pe Joao Sousa, în meciul 4 al întâlnirii, iar România a câștigat cu 3-1 partida contra Portugaliei.

După această frumoasă victorie, tricolorii vor juca în noiembrie anul acesta într-un meci de baraj pentru a aceede în calificările Davis Cup by Rakuten de anul viitor.

În Grupa Mondială I au loc în total 12 întâlniri. Dintre câştigătoare, primele opt clasate în ierarhia Davis Cup din 20 septembrie vor evolua în calificările din 2022, iar cele mai slab clasate patru naţiuni vor juca un baraj suplimentar, în noiembrie. Câştigătoarele barajului vor ajunge în calificările din 2022, iar echipele care vor pierde vor evolua în play-off-ul Grupei Mondiale I.

Sursa foto&video: Facebook Romania Davis Cup Team

Galerie foto