You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Motto Beijing 2022 - Împreună pentru un viitor comun

Deviza oficială a Jocurilor Olimpice și Paralimpice de Iarnă de la Beijing 2022 - ÎMPREUNĂ PENTRU UN VIITOR COMUN, a fost lansată la o ceremonie desfășurată în capitala Chinei.

Motto-ul reprezintă puterea Jocurilor de a depăși provocările globale, un viitor comun pentru omenire, iar cuvintele reflectă necesitatea ca lumea să lucreze împreună pentru un viitor mai bun, având în vedere dificultățile cu care se confruntă întreaga Planetă în plină pandemie de COVID-19.

Comitetul de Organizare Beijing 2022 a spus că deviza demonstrează unitate și un efort colectiv, întruchipând valorile și viziunea de bază ale Mișcării Olimpice și obiectivul urmăririi unității, păcii și progresului mondial. Echipa de la Beijing s-a asigurat, de asemenea, că deviza ia în considerare valorile cheie ale Jocurilor Paralimpice, în special rolul pe care îl joacă în contribuția la o societate incluzivă.

Deviza a fost selectată după un amplu proces desfășurat timp de cinci luni, între mai și septembrie 2020, experții din diferite domenii selectând 11 dintre cele 79 de propuneri primite de la universitățile chineze.

Chen Ning, directorul general al Departamentului Cultură și Ceremonii din Beijing 2022, a spus ca „ Împreună pentru un viitor comun” reflectă contribuția Beijingului 2022 la spiritul olimpic. ”Beijing este primul oraș din lume care organizează atât o ediție de vară cât și de iarnă a Jocurilor. Pe baza sloganului Jocurilor de la Beijing din 2008, „O lume, un vis”, acesta nu numai că întruchipează conceptul de împărtășire, ci și înțelege pulsul actual al pandemiei globale și reflectă aspirațiile comune ale tuturor țărilor din lume de a se alătura împreună pentru un viitor mai bun”.

Beijing 2022 va folosi acest motto pe parcursul pregătirii și în timpul Jocurilor care vor avea loc ]n perioada 4 - 20 februarie 2022 - Jocurile Olimpice de Iarnă și 4 -13 martie 2022 - Jocurile Paralimpice de Iarnă. Toate bazele de concurs au fost finalizate la sfârșitul anului 2020, iar în 2021 se vor termina locațiile olimpice non-competiționale.

Din octombrie până în decembrie 2021, în bazele olimpice vor avea loc zece competiții test, două întreceri interne de testare și trei săptămâni de antrenamente internaționale.

Sursa foto: Beijing2022

Galerie foto