You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Baschet 3x3, de top mondial, în incinta Palatului Parlamentului

Capitala României va fi pentru trei zile centrul mondial al baschetului 3x3, chiar în incita Palatului Parlamentului din București urmând a avea loc în perioada 17-19 septembrie a.c. turneul final FIBA 3x3 World Tour.

Evenimentul este organizat de Federația Română de Baschet și SPORT ARENA STREETBALL și va reuni 24 de echipe naționale, din 13 țări, care se vor lupta pentru cele trei titluri puse în joc: campioana circuitelor mondiale de tineret 3x3 U23 Nations League, masculin și feminin, și campioana circuitului mondial feminin 3x3 Women’s Series.

România va fi reprezentată în toate cele trei competiții mondiale, naționalele de tineret masculin și feminin, precum si naționala feminină de senioare, obținând calificarea din postura de echipe gazdă.

România avea însă locul asigurat în finala FIBA 3x3 Women’s Series, circuitul mondial feminin, și în baza ierarhiei internaționale, Acvilele obținând în acest sezon de două ori locul 3 în etapele disputate la Voiron și Poitiers.

 

Cele trei zile de competiție din acest final de săptămână vor cumula aproape 50 de meciuri de baschet 3x3.

 

Vineri, de la ora 14:00, și sâmbătă, de la ora 11:00, sunt programate meciurile din cadrul FIBA 3x3 U23 Nations League Final, iar sâmbătă, de la ora 18:30 și duminică, de la ora 17:00, se vor disputa partidele din cadrul FIBA 3x3 Women’s Series Final.

 

Momentele de entertainment vor fi oferite de trupa de dansatori profesioniști condusă de Aura Vidroiu și de trupa de majorete Dracula’s Girls.

 

Accesul spectatorilor va fi liber, cu respectarea normelor sanitare în vigoare coroborate cu protocolul medical impus de către federația internațională.

Galerie foto