You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Președintele CIO, mesaje de condoleanțe după dispariția lui Ivan Patzaichin

Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO) a transmis mesaje de condoleanțe pentru Mișcarea Olimpică din România și pentru familie, după dispariția lui Ivan Patzaichin!

Mihai Covaliu, președinte Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a primit scrisorile de condoleanțe de la Thomas Bach în care sunt evidențiate dimensiunea sportivă a marelui campion român și moștenirea incomensurabilă pe care acesta a lăsat-o sportului românesc și mondial.

Redăm scrisoarea adresată COSR de președintele Bach:

”Domnule Președinte, drag prieten,
Am aflat cu mare tristețe de decesul lui Ivan Patzaichin.

Transmit condoleanțele mele sincere dumneavoastră și Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Comunitatea olimpică deplânge pierderea acestui sportiv olimpic extraordinar. Cu trecerea în neființă a lui Ivan Patzaichin, lumea sportului a pierdut un campion olimpic de marcă și unul din cei mai mari canoiști care au lăsat o moștenire remarcabilă istoriei olimpice. Pe durata carierei sale impresionante rezultatele sale au insuflat multora dragostea pentru canoe, sportul pe care el l-a iubit atât de mult.

Vă rog să transmiteți familiei Patzaichin sentimentele mele cele mai calde și, odată cu acestea, scrisoarea de condoleanțe pe care o atașez separat pentru familia îndoliată.

Cu cele mai bune gânduri,

Thomas Bach”


COSR, prin președintele Mihai Covaliu, a transmis familiei Patzaichin cealaltă scrisoare de condoleanțe trimisă de Thomas Bach.

Galerie foto