You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Toți componenții Team Romania, primiți de COSR cu flori pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni

Condițiile excepționale în care a avut loc cea de-a XXXII-a ediție a Jocurilor Olimpice - Tokyo 2020, amânată cu un an din cauza pandemie de COVID-19, au generat măsuri speciale. Pentru prima dată, cu mici excepții, organizatorii au restricționat timpul pe care sportivii îl puteau petrece în Satul Olimpic, după încheierea competiției.  În aceste condiții, întoarcerea în țară a componenților Team Romania care au participat la Jocuri a avut loc în serii, iar la terminalul ”Sosiri” al aeroportului din Otopeni a fost sărbătoare aproape în fiecare zi când, rând pe rând tricolorii s-au întors de la Tokyo 2000.

La fel ca plecarea, revenirea de la Jocurile Olimpice este o mare sărbătoare, iar Comitetul Olimpic și Sportiv Român i-a primit pe toți componenții Team Romania cu flori și aplauze pe Aeroportul Internțional Henri Coandă din Otopeni, indiferent de rezultatul obținut în competiția olimpică.   

Medaliații s-au bucurat de ceremonii speciale în Salonul Oficial al aerogării, iar ceilalți olimpieni au fost felicitați și încurajați de reprezentanții COSR, la ieșirea din aeroport, pentru că doar simpla înfruntare cu cei mai buni sportivi ai Planetei a reprezentat o performanță de excepție. De cele mai multe ori, alături de oficialii COSR s-au aflat rude, prieteni, fani, reprezentanții clubrilor și federațiilor naționale sportive, și nu în ultimul rând numeroși ziariști.

David Popovici, cel mai aproape de podium component al Team România, locul 4 la 200 m liber a fost primit ca un star. Atleta Bianca Ghelber, care s-a autodepășit în finala olimpică de la aruncarea ciocanului și a înregistrat un nou record personal a fost copleșită de fani și ziariști. Gimnasta Larisa Iordache, care nu a putut intra în finala de la bârnă, dar a fost un exempu de ambiție și perseverență a fost primită cu aplauze.

În centrul atenției au fost și componenții echipei naționale de fotbal, care s-a clasat pe locul 11 la Tokyo 2020.

Ultimii componenți ai Team Romania pleacă astăz din capitala Japoniei, în două grupuri. Ambele urmează a ateriza mâine pe aeroportul din Otopeni, în jurul orelor 00:40, respectiv 13:30.

Felicitări TEAM ROMANIA, pentru participarea la Tokyo 2020!

Sursa foto: Pascal PAMFIL, Facebook FC Steaua

Galerie foto