You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sayonara, Tokyo 2020! Bonjour, Paris 2024!

Sportul a învins pandemia! Cu un an mai târziu decât era programată inițial, fără spectatori în tribune, dar cu întreceri sportive la cel mai înalt nivel, cea de-a XXXII-a ediție de vară a Jocurilor Olimpice de vară s-a încheiat astăzi. După 17 zile în care cei mai valoroși sportivi ai planetei s-au luptat pentru medaliile olimpice, o emoționantă ceremonie care a avut loc pe Olympic Stadium din capitala Japoniei a pus punct Tokyo 2020.

După defilarea steagurilor, pe arena din Tokyo au intrat și sportivii care au mai rămas în Japonia până în acest moment. Canoistul Cătălin Chirilă a purtat drapelul României, iar colegii săi care au concurat în ultimele zile, împreună cu tehnicienii lor și oficiali, s-au bucurat de privilegiul de a participa la ceremonie, alături sportivii din celelalte 209 țări.

Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice, în timpul festivității de închidere a avut loc ceremonia de premiere a sportivilor care s-au impus în probele de maraton, iar medaliile au fost înmânate de Thomas Bach, președintele CIO și Anita L Defrantz, vicepreședinte al CIO, iar  Lord Sebastian Coe, președintele Federației Internaționale de Atletism, a oferit buchetele de flori.

Flacăra Olimpică s-a stins ”înghițită” de sfera în care a ars în toate aceste zile de competiție, iar pe ecranele stadionului a apărut urarea japoneză de mulțumire ”Arigato” !

Prin intermediul preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) Thomas Bach, Yuriko Koike, guvernatorul  Tokyo, i-a predat drapelul olimpic lui Anne Hidalgo, primarul Parisului, orașul care va găzdui în 2024 viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară.

Un film de prezentare în care au apărut edificiile-simbol ale capitalei Franţei a marcat trecerea de la Tokyo la Paris, după care transmisiunea s-a mutat LIVE în Paris, pe ecran apărând şi preşedintele Franței Emmanuel Macron.

Printr-o regie impresionantă, mii de luminițe, simbolizând spiritul olimpic, s-au ridicat spre cer și au alcătuit cercurile olimpice.

 

Din show nu au lipstit minunatele focuri de artificii, impresionantele momentele artistice, mesajele conducătorilor Mișcării Olimpice internaționale și ale oficialităților orașelor gazde ale Jocurilor încheiate și viitoare, sau momentele memorabile ale prestigioasei competiții
 

Galerie foto