You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Team România, în ultima zi a Tokyo 2020

S-a luptat, a încercat, s-a străduit. Canoistul Cătălin Chirilă a încheiat competiția de canoe simplu pe 1000 m (C1-1000 m) al 11-lea, după ce în finala B a fost al 3-lea cu timpul  4:03.973.

Bătălia cea mare a dat-o însă în semifinala 1 în care a luat startul. Cătălin Chirilă a pornit bine, la jumătatea cursei era pe poziția a treia, iar la intrarea în sfertul decisiv al cursei era tot în poziție de calificare în Finala pentru medalii. Pe ultimii metri românul nu a mai avut însă resurse și a fost întrecut de cubanezul Fernando Dayan Jorge Enriquez, care a pornit mai slab, dar a recuperat spectaculos și a încheiat la 4-lea, și ucrainianul Pavlo Altukhov, al 5-lea clasat.

În lupta pentru medalii au intrat doar primii patru clasați, iar Cătălin Chirilă a tras în finala B, pentru locul din clasamentul final.

Peste câteva ore, pe Olympic Stadium din capitala Japoniei, Alexandru Mihăiță Novac, ultimul component al Team Romania care va concura la Tokyo, se va lupta pentru podiumul olimpic al probei masculine de aruncarea suliței.

Începând cu ora 14 (ora României), să fim cu ochii pe valorosul atlet român care în calificări a stabilit cea mai bună performanță a sezonului. Mihăiță Novac poate însă mai mult. Elevul Mihaelei Melinte, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing din 2014, deține recordul național cu 86.37 m, cea mai bună performanță personală a sa înregistrată în iulie 2018 la Nembro în Italia.

Galerie foto