You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Alina Vuc și Albert Saritov, înfrângeri grele la Tokyo

Zi tristă pentru luptele românești. Alina Vuc și Albert Saritov, ultimii reprezentați ai României din turneul olimpic de lupte de la Tokyo, au părăsit competiția după primele meciuri. Ambii au fost învinși în optimi și n-au mai avut șansa de a intra în recalificări, pentru că adversarii lor au fost eliminați în faza următoare.

La lupte libere feminin, în limitele categoriei 50 kg, Emilia Alina Vuc, dublă medaliată cu argint mondial și european, considerată  favorita nr. 2 a turneului, a pierdut în fața bulgăroaicei Miglena Georgieva Selishka, campioană europeană anul trecut și medaliată cu argint continental anul acesta. La rândul său reprezentanta Bulgariei a cedat în fața americancei Sarah Ann Hildebrandt, medaliată cu argint la Campionatele Mondiale din 2018 în limitele categoriei 53 kg. Înfrângerea Georgievei Selishka din sferturi a echivalat cu eliminarea Alinei Vuc din competiția pentru treapta a treia a podiumului de la Tokyo.

La 97 kg, în turneul masculin de lupte libere, Albert Saritov, medaliat cu bronz olimpic la Rio, în 2016 nu a reușit să treacă în primul meci de adversarul său din Italia Abraham de Jesus CONYEDO RUANO. Italianul, care până în 2015 a luptat sub culorile Cubei, medaliat cu bronz mondial în 2018, a pierdut în sferturi în fața americanului Kyle Frederick Snyder, favoritul 2 al turneului, campion olimpic la Rio 2016 și dublu campion mondial, înfrângere care l-a scos din cursa pentru medalia de bronz pe Albert Saritov.

Galerie foto