You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ziua 13 Tokyo 2020, cu ghinion pentru Team Romania

Niciuna dintre reprezentantele României care au concurat astăzi în Ziua 13 a Tokyo 2020 nu a reușit să intre în lupta pentru podiumul olimpic. În Grupa A a probei feminine de săritura în înălțime, Daniela Stanciu a trecut peste ștacheta ridicată succesiv la 1,82 m, 1,86 m și la 1,90 m, dar a ratat de trei ori la 1,93 m și a ieșit din competiție. În finală, au mers doar sportivele care au sărit cel puțin 1,95 m sau cele mai bune 12 clasate. Eleva Oanei Pantelimon, medaliată cu bronz la JO Sydney 2000 în această probă, a ocupat locul 9 în grupa în care a concurat și s-a clasat pe poziția 18 la general.

În întrecerile feminine de lupte, tot în această dimineață, în limitele categoriei 53 kg, Andreea Beatrice Ana a pierdut în optimile de finală, în fața Vanesei Kaladzinskaya (Belarus), dublă campioană mondială și europeană și a așteptat cu emoții evoluția adversarei sale de care depindea parcursul său în continuare. Calificarea bielorusei în finală însemna recalificarea româncei în competiție. Kaladzinskaya a câștigat în sferturi în fața indiencei Vinesh VINESH, dar a pierdut dramatic în semifinală în fața chinezoaicei  Qianyu Pang, rezultat care a eliminat-o din competiția olimpică pe Ana.

Inedit! Din cauza diferenței de fus orar de 6 ore, din România se vede că atletul Marius Iulian Cocioran va lua startul în finala probei masculine de 50 km marș astăzi, și o va termina mâine. Sportivul român va lua alerga în Sapporo Odori Park în Ziua 14 a Tokyo 2020 și sperăm că va sparge ghinionul din ziua precedentă!

Galerie foto