You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Întâlnire oficială între Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Comitetul Olimpic Japonez

Președintele COSR Mihai Covaliu s-a întâlnit astăzi cu omologul său nipon Yasuhiro Yamashita. La întâlnirea care a avut loc la sediul Mișcării Olimpice din Japonia au participat din partea română Octavian Morariu, membru CIO pentru România, George Boroi, secretar general al COSR, și Florin Mișcă, șeful de misiune Team Romania la Tokyo 2020.

În cadrul acestei întâlniri a fost subliniată buna colaborare dintre cele două foruri olimpice și s-au stabilit noi proiecte care vizează pregătirea comună a sportivilor. Disciplinele vizate sunt judo, lupte, canotaj, gimnastică, scrimă, tenis de masă, atletism, natație, precum și discipline din sporturile de iarnă: patinaj viteză, patinaj artistic sau sărituri cu schiurile.

Cel mai elocvent exemplu al acestei colaborări este bursa obținută de judoka Adrian Șulcă. Românul care este campion olimpic de tineret la Buenos Aires 2018 se va pregăti pentru JO Paris 2024 la Universitatea Nihon din Tokyo.


Mihai Covaliu: ”Condițiile în care au concurat toți sportivii planetei au fost excelente. Suntem recunoscători pentru efortul depus de autoritățile locale și mulțumim organizatorilor pentru că această ediție a putut să se desfășoare în ciuda tuturor obstacolelor. Vă felicit pentru rezultatele deosebite obținute de sportivii niponi la JO Tokyo 2020.Succes ambelor delegații până la încheierea jocurilor Olimpice Tokyo 2020!”


La finalul întâlnirii, Mihai Covaliu i-a oferit președintelui Yasuhiro Yamashita emisiunea filatelică Team Romania Tokyo 2020 care cuprinde mărci poștale românești având ca temă JO Tokyo 1964 și JO Tokyo 2020.
 

Deși în cadrul întâlnirii nu a avut loc nicio competiție, poza de final s-a făcut pe podium!

Galerie foto