You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Bianca Ghelber s-a întrecut pe sine în finala olimpică de la aruncarea ciocanului

În cea de-a 11-a zi a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, atleta Bianca Ghelber a reușit cea mai bună performanță a carierei sale în finala de la aruncarea ciocanului unde s-a clasat pe locul 6.

Eleva Mihaelei Melinte, campioană mondială și fostă deținătoare a recordului lumii al probei, s-a autodepășit în ultimul act al probei și a aruncat 74.18 m, dar bătălia pentru medalii a fost aprigă.  Toate cele trei ocupante ale podiumului au înregistrat cele mai bune performanțe ale sezonului.

Poloneza Anita WLODARCZYK a cucerit titlul olimpic cu 78.48 m,      chinezoaica Zheng WANG a fost a doua cu 77.03 m, iar Malwina KOPRON, cea de-a doua poloneză din concurs, a aruncat 75.49 m.

Cea mai bună clasare a Team Romania în Ziua 11 a Tokyo 2020 au reușit-o canoiștii Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi. În ultimul act al probei de canoe sprint pe 1000 m (C2 – 1000 m) câștigată de reprezentanții Cubei cu un nou record olimpic (3:24.995), tandemul tricolor a ocupat locul 5.

Toate rezultatele sportivilor români în Ziua 11 a Tokyo 2020:

Lupte
- libere, 62 kg feminin: Kriszta Tünde Incze - în sferturile de fială, a pierdut cu 0-6 în fața lui Aisuluu TYNYBEKOVA (Kyrgyzstan), după ce în optimile de finală, a câștigat cu 3-1 în fața lui Marianna SASTIN (Ungaria). În recalificări o va întâlni pe  Anastasija GRIGORJEVA (Letonia), iar în caz de victorie se va lupta pentru locurile 3-5 cu Iryna KOLIADENKO (Ucraina)

Kaiac-canoe
- C2 - 1000 m masculin: Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi - Locul 5 - cu timpul 3:29.285, în FINALĂ, după ce cu câteva ore mai devreme în semifinale obținusera tot al 5-lea timp.

Atletism
- aruncarea greutății masculin: Andrei Rareș Toader - Locul 26 - cu 19.81 m, în calificări
- aruncarea ciocanului feminin: Bianca Florentina Ghelber - Locul 6 - cu 74.18 m, - cea mai bună performanță personală, în FINALĂ

Gimnastică artistică
- bârnă – Larisa Iordache s-a retras din competiție din cauza accidentării la gleznă

Galerie foto