You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

România a pierdut dramatic la tenis de masă

Tristețe, supărare, lacrimi!  Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, adică echipa feminină de tenis de masă a României la Tokyo 2020, au dat tot ce au mai bun în partida contra jucătoarelor din Hong Kong, dar n-au reușit să le învingă în sferturile de finală ale turneului olimpic.

Întîlnirea a fost dramatică. În primul meci, cel de dublu, tandemul Elizabeta Samara/ Daniela Dodean Monteiro a obținut  victorie superbă cu 3-2 (11-5, 5-11, 11-7, 6-11, 13-11) în fața tandemului Wai Yam Minnie SOO/ Ho Ching LEE. Partida a fost echilibrată și tensionată, iar în setul decisiv nervii tuturor au fost întinși la maximum. După 50 de minute de joc, româncele au salvat trei mingi de meci și s-au impus la avantaje, o victorie de moral care însă nu a contat în partidele de simplu, unde niciuna dintre reprezentantele României nu a reușit să câștige niciun set.

Bernadette Szocs a pierdut cu 0-3 (5-11, 5-11, 6-11) în fața lui Hoi Kem DOO, Elizabeta Samara a cedat cu 0-3 (9-11, 8-11, 10-11) la Ho Ching LEE, iar Daniela Dodean Monteiro, după ce a încercat din răsputeri să relanseze meciul, s-a recunoscut învinsă tot în trei seturi 0-3 (3-11, 2-11, 12-14)

România a pierdut cu 1-3 partida contra Hong Kong și a încheiat pe locul 5 competiția din capitala Japoniei, dar jucătorele și tot staff-ul care le-a îndrumat pe tot drumul lor spre Tokyo și în capitala Țării Soarelui Răsare merită toate felicitările!
Din Europa, doar România și Germania au trecut de zidul asiatic și au ajuns printre cele mai valoroase opt echipe feminine de tenis de masă la turneul olimpic de la Tokyo 2020, iar România este singura țară care nu are nicio sportivă asiatică naturalizată. O performanță remarcabilă.

Din Europa, doar România și Germania au acces printre cele mai valoroase opt echipe feminine de tenis de masă la turneul olimpic de la Tokyo 2020, iar România este singura care nu are nicio sportivă asiatică naturalizată. O performanță remarcabilă.

Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs și alături de ele Irina Ciobanu, care le-a încurajat și a fost gata să intre la masa în cazul oricărei situații neprevăzute, îndrumate de antrenorul Viorel Filimon au încheiat încă un capitol din istoria olimpică a tenisului de masă românesc.

Galerie foto