You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

România, între cele mai valoroase 8 echipe olimpice din lume la tenis de masă

Felicitări Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro și Bernadette Szocs! Echipa feminină de tenis de masă a României a reușit o frumoasă victorie, cu 3-0,  în fața reprezentativei Egiptului, în optimile de finală ale turneului olimpic din cadrul Tokyo 2020 și s-a calificat în sferturile de finală ale competiției.

Partida a început în forță. În meciul de dublu, tandemul Elizabeta Samara/ Daniela Dodean Monteiro s-a impus fără probleme, cu 3-0 (11-8, 13-11, 11-6), în 22 de minute, în fața cuplului  Yousra HELMY/ Farah ABDELAZIZ.

În prima întâlnire de simplu, însă, Bernadette Szocs ne-a dat puține emoții după ce a cedat primele două seturi cu 10-12, 9-11 în fața egiptencei Dina MESHREF. Revenirea a fost însă spectaculoasă. Berni și-a spulberat adversara în următoarele  trei seturi și și-a adjudecat meciul cu 3-2, aducând cel de-al doilea punct pentru România.
Soarta partidei a fost tranșată în următorul meci de simplu. Întâlnirea dintre Elizabeta Samara și Farah ABDELAZIZ care a durat 31 de minute, s-a dovedit a fi decisivă, românca impunându-se cu 3-1 (11-4, 9-11, 11-9, 11-8).

Echipa României, dublă campioana europeană, în această formulă, va avea o misiune dificilă  mâine, de la ora 8:30 (ora României) în sferturile de finală unde va întâlni puternica reprezentativă a Hong Kong-ului, favorita nr. 4 a turneului.

Echipele învingătoare mâine vor intra în lupta finală pentru medalii, iar învinsele se vor clasa pe locurile 5.

 

Galerie foto