You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Bobocii TEAM ROMANIA au trecut de Tokyo 2020, în drumul spre Paris 2024

Cei mai tineri componenți ai TEAM ROMANIA Bianca Costea și David Popovici, înotătorii de numai 16 ani din Echipa Olimpică a României de la Tokyo 2020, și-au încheiat participarea olimpică din capitala Japoniei după seriile de la 50 m liber de astăzi. Pentru David Popovici, elevul atrenorului Adrian Rădulescu, și Bianca Costea, pregătită de Eduard Câșlaru, același care a condus-o pe podiumul olimpic pe Beatrice Câșlaru la Sydney, în 2000, aventura olimpică însă abia începe.

Îndrumat din tribune de dascălul său, David Popovici a fost la un vârf de ac de podiumul olimpic în finala de la 200 m liber producând una dintre marile surprize ale Jocurilor. Pregătit să revoluționeze stilul liber, stilul să favorit, fenomenalul adolescent va reveni acasă cu o frumoasă experiență pe care a promis să o folosească peste trei ani, la viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice care va avea loc la Paris.

La rândul ei, fără profesorul său alături la Tokyo, Bianca Costea, campioană olimpică europeană de tineret la FOTE Baku 2019, a simțit marea competiție olimpică prin toți porii. În același bazin cu cele mai puternice înotătoare ale lumii Bianca nu a trecut de serii în cele mai rapide probe ale înotului în care a luat startul, 50 și 100 m liber. Cursele din capitala Japoniei o vor ajuta să depășească obstacolele pe care cu siguranță le va întâlni în drumul spre Paris 2024.

Toate rezultatele sportivilor români în Ziua 7 a Tokyo 2020

Inot
- 50 m liber feminin: Bianca Andreea Costea - Locul 31 - cu timpul 25.61

 - 50 m liber masculine: David Popovici - Locul 40 - cu timpul 22.77

Atletism
- aruncarea discului masculine: Alin Alexandru Firfirică - Locul 17 - în Grupa A, a aruncat  61.90 m și nu s-a calificat în FINALĂ

Judo
 - + 100 kg masculin: Vlăduț George Simionescu - în optimi, a pierdut în fața lui Yakiv KHAMMO (Ucraina), după ce, în primul meci, a câștigat cu ippon în fața lui Ali OMAR (Liban)

Canotaj
 - opt rame cu carmaci (8+) feminin: Viviana Iuliana Bejinariu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Georgiana Dedu, Daniela Druncea, Maria Magdalena Rusu , Denisa Tîlvescu , Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu - Locul 6 - cu timpul 6:04.06, în FINALĂ

Galerie foto