You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Andreea Chițu s-a oprit în optimi, la Tokyo 2020

Prima reprezentantă a României care intrat în competiția olimpică de judo la Tokyo, Andreea Chițu, campioană europeană în 2012, de două ori vice-campioană mondială și multiplă medaliată în competițiile mondiale de anvergură, s-a oprit în optimile de finală.
Parcursul său a fost asemănător cu cel de la Jocurile Europene de la Minsk din 2019. La fel ca și atunci Andreea Chițu a obținut o frumoasă victorie în primul meci, după care în meciul al doilea a întâlnit-o pe italianca Odette Giuffrida, vicecampioană olimpică la Rio 2016, campioană europeană anul trecut la Praga și medaliată cu argint la Campionatele Europene din acest an de la Lisabona, care a eliminat-o din competiție.

La Tokyo, Andreea Chițu a câștigat prin ippon primul meci, în fața vietnamezei Thui Nguen, dar în cea de-a doua partidă, tot prin ippon, a pierdut în fața italiencei Odette Giuffrida.

În competiția de judo de la Tokyo se vor lupta pentru medalii Alexandru Constantin Raicu , în limitele categoriei 73 kg și Vladuț George Simionescu (+100 kg).

Galerie foto