You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Tokyo 2020 – un vis devenit realitate

Impresionant, emoționant, spectaculos! Împăratul Japoniei Naruhito a declarant oficial deschisă cea de-a  XXXII-a ediție a Jocurilor Olimpice - Tokyo 2020, în cadrul ceremoniei de deschidere care a avut loc pe Stadionul Olimpic din capitala Japoniei. În ciuda tuturor zvonurilor și restricțiilor draconice, mai târziu cu an decât era programată inițial și cu tribunele fără spectatori, cea mai prestigioasă competiție mondială multi-sporturi a început.

Luminița de la capătul tunelului a căpătat valențele unei mari întreceri sportive și se poate spune că pandemia a fost invinsă de sport. Japonezii susținuți de Mișcarea Olimpică internațională au reușit să  dea viață unui vis – Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Chiar dacă în tribunele Stadionul Olimpic nu au existat decât 1000 de invitați, din cauza COVID-19, în arenă spiritul olimpic i-a însuflețit pe componenții celor 206 delegații prezente la Jocuri care au defilat în ordinea alfabetului nipon.

Team România în frunte cu purtătorii de drapel Robert Glință și Simona Radiș și-a făcut intrarea în arenă cu bucurie și mândrie. În mijlocul tricolorilor s-a aflat Eisabeta Lipă, multipla campioană olimpică la canotaj, în prezent președintele Federației Române de Canotaj și vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Octavian Morariu, membru CIO pentru România, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și George Boroi, secretarul general al COSR, au urmărit din tribune spectacolul grandios oferit de gazde.

Flacăra Olimpică a intrat pe Stadionul Olimpic în acordurile ” Bolero” -ului de Ravel, iar  Naomi Osaka, a doua jucătoare de tenis a planetei, a aprins Flacăra Olimpică. Strălucirea acesteia va lumina întrecerile sportive până în ultima zi, pe 8 august, când Flacăra va fi stinsă în cadrul ceremoniei de închidere a Tokyo 2020.

Sursa foto: Cristi Nistor și Kazuhito Yamada/COSR
 

Galerie foto