You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Octavian Morariu, reales membru al CIO

Octavian Morariu, actualul președinte al Rugby Europe, fost președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a fost reales membru al Comitetului Internațional Olimpic, pentru un nou mandat de opt ani, la cea de-a 138-a Sesiune a forului olimpic, desfășurată la Tokyo, înaintea debutului Jocurilor Olimpice din capitala Japoniei.

''Sunt foarte recunoscator că am fost reales membru permanent al Comitetului International Olimpic la cea de-a 138-a Sesiune a sa, de la Tokyo. De asemenea, sunt mândru să conduc Comisia Viitoarelor Gazde ale Jocurilor de Iarnă a CIO și să fac parte din echipa olimpică încă opt ani. Cum mă cunoaște toată lumea, voi fi un promotor al Valorilor Olimpice și un apărător al spiritului olimpic.
”În timpul acestui nou mandat, în următorii opt ani, îmi voi pune toate abilitățile și munca în serviciul Mișcării Olimpice, așa cum am făcut și până acum'', a afirmat Morariu, intr-o postare pe Instagram.

Octavian Morariu a fost ales pentru prima oară ca membru CIO pe 10 septembrie 2013, cu ocazia celei de-a 125-a Sesiuni a CIO, desfășurată la Buenos Aires. Morariu a devenit atunci cel de-al patrulea roman membru al CIO, după printul George Ghe. Bibescu, George Alexandro Plagino și Alexandru Șiperco

Fost jucător de rugby și component al celebrei selectionate multinaționale The Barbarians, Octavian Morariu a deținut funcția de președinte al Federației Române de Rugby între anii 2001 și 2003, între 2003 și 2004, a fost președintele Agenției Naționale pentru Sport, iar între noiembrie 2004 și aprilie 2014, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Roman.
 Din 2013, este în fruntea Rugby Europe.

Galerie foto