You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

TEAM ROMANIA la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 – TENIS DE MASĂ

În competiția de tenis de masa de la Tokyo 2020 reprezenții României vor evolua în patru dintre cele cinci probe din program, simplu feminin și masculin, echipe feminin și dublu mixt. Daniela Dodedean Monteiro va juca la echipe, Bernadette Szocs, la echipe, simplu și dublu mixt, Elizabeta Samara, la echipe și simplu, Irina Ciobanu va ajuta ca rezervă, iar Ovidiu Ionescu va intra în competițiile de simplu și dublu mixt. Alături de ei vor antrenorii  Viorel Filimon și Andrei Filimon.

Tenisul de masă a fost introdus în programul Jocurilor abia în 1988, la competiția de la Seoul, iar România, una dintre națiunile care domină competițiile europene, a debutat în întrecerile olimpice la Barcelona 1992 cu generația Otiliei Bădescu. Alături de ea au fost în competiții Emilia Ciosu, Adriana Zamfir și Maria Bogoslov. Performanța Emiliei Ciosu, locul 5 la simplu, rămâne un reper pentru sportivii români care au fost de câteva ori în apropierea podiumului.

La Sydney 2000, Mihaela Ștef termina și ea pe locul 5 iar dublul tricolor Ștef-Bădescu a  ajuns până în sferturi. La Beijing 2008 a intrat pe scena olimpică proba pe echipe, iar România a participat cu generația Elizabetei Samara. Alături de Daniela Dodean și Iulia Necula, România a jucat în play-off-ul pentru medalia de bronz dar s-a clasat la final pe locul 7.

Adrian Crișan a stabilit la Londra 2012 cea mai bună performanță a băieților în această disciplină după ce a ajuns în sferturi și a terminat competiția pe locul 5. 

* Cele mai multe participări la Jocurile Olimpice pentru România: 4 ediții: Otilia Bădescu ( Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000, Atena 2004), Elizabeta Samara și Daniela Dodean (Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020)

* Cea mai bună clasare a jucătorilor români, locul 5 : Emilia Ciosu (simplu, Barcelona 1992), Mihaela Ștef (simplu, Sydney 2000), Mihaela Ștef-Otilia Bădescu (dublu, Sydney 2000), Adrian Crișan (simplu, Londra 2012).

Galerie foto