You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Olimpicii României își iau zborul spre Tokyo

Clipele de așteptare sunt din ce în ce mai mai lungi pentru componenții TEAM ROMANIA care vor concura sub culorile albastru, galben și roșu la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.  O mare parte din Echipa Olimpică a României va începe călătoria spre capitala niponă în două mari grupuri.

Primul grup va pleca joi dimineață, pe 15 iulie, de la ora 10.05, de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni – Salonul Oficial, cu un avion charter al companiei SMARTWINGS. Aeronava de tip Boeing 737-800 are o configurație monocabină de tip ”economy” și o capacitate de 189 de locuri.

Cei patru piloții și tot atâția însoțitori de bord care vor zbura cu charter-ul vor fi testați RT PCR de un laborator mobil Regina Maria pe data de 14 iulie, iar ofițerul COVID-19  al delegației României îi va supune unui test rapid antigen înainte de urcarea în avion.

Printre cei 128 de pasageri care se vor regăsi la bordul aeronavei se numără componenții loturilor României de baschet 3x3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă și tir cu arcul. Călătoria până pe aeroportul Tokyo Haneda va dura aproximativ 13 ore.

În ziua următoare, vineri 16 iulie, tot din Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă din Otopeni și tot spre Tokyo Haneda, cu o cursă de linie care va decola la ora 21.50, va pleca următorul grup, cu componenții Echipei Olimpice a României din loturile de gimnastică, înot, tir sportiv, atletism și ciclism.

Galerie foto