You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

David Popovici, campion european de juniori în proba regina a înotului, uimește lumea la Roma

Înotătorul român David Popovici uimește lumea la Campionatele Europene de juniori care se desfășoară în aceste zile la Roma.
Cu două săptămâni înainte de startul Tokyo 2020, cu biletele olimpice în buzunare, David Popovici  a câștigat titlul continental la 100 m liber, proba regină a înotului, cu un nou record mondial de juniori (47:30) care reprezintă și cel mai bun timp al anului, inclusiv în cursele de seniori.

Performanța lui Popovici a lăsat-o fără cuvinte pe Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, care a comentat pe contul său de facebook: ”E greu să-ți găsești cuvintele după așa o performanță, așa că, JOS PĂLĂRIA DAVID POPOVICI ȘI ADRIAN RĂDULESCU!!” 

Câteva zile mai târziu, tot cu un nou record mondial, înotătorul pregătit de Adrian Rădulescu s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber.

David Popovici demonstrează o formă excelentă, iar gândurile tuturor se îndreaptă spre întrecerile olimpice de la Tokyo.

UPDATE: David Popovici a cucerit titlul continental și în probele de 200 m liber și 50 m liber. Elevul lui Adrian Rădulescu a încheiat ediția din această vară a Europenelor de înot pentru juniori cu patru medalii - 3 de aur (50, 100, 200 m liber) și una de argint argint în proba de ștafetă 4 X 100 m liber cu echipa României, alături de Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu

Sursa foto: LEN și COSR

Galerie foto