You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Team Romania 100, pentru Tokyo 2020

Echipa Olimpică a României care va participa la Tokyo 2020 are în componență 100 de sportivi, după includerea în lot a atleților Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklos (400 m) și Alexandru Novak (aruncarea suliței), a înotătarei Bianca Costea și a jucătoarelor de tenis care vor evolua în competiția feminină de dublu Monica Niculescu și Raluca Olaru.

Născută pe data de 26 ianuarie 2005, Bianca Costea devine cel mai tânăr membru al Team Romania. La ziua începerii competiției, Bianca va avea 16 ani 5 luni și 27 de zile, colegul ei de disciplină sportivă David Popovici fiind mai ”bătrân” decât ea cu mai puțin de jumătate de an. Bianca Costea este medaliată cu aur, la 50 m liber, la Festivalul Olimpic al Tineretului European Baku 2019 și a primit un loc cotă din partea Federației Internaționale de Natație.

Atleții au fost nevoiți să aștepte închiderea clasamentelor internaționale pentru a obține biletele pentru Tokyo 2020, prin locurile ocupate în ierarhiile mondiale

Pentru Alexandru-Mihăiță Novac, în vârstă de 24 de ani, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret Nanjing 2014, cel mai bun rezultat al său în acest sezon a fost de 81,31 m, dar cea mai bună performanță personală este 86,37 m.

Legitimată la SCM Bacău-CSA Steaua București, Bianca-Florentina Ghelber va participa pentru a doua oară la o ediție a Jocurilor Olimpice în proba de aruncarea ciocanului, după Londra 2012. Cea mai valoroasă aruncare reușită de ea în acest sezon măsoară 71,97 m, dar la Tokyo speră să-și îmbunătățescă cea mai bună performanț personală - 73,52 m. Atât Novac cât și Ghelber sunt elevii Mihaelei Melinte, campioană mondială și fostă deținătoare a recordului mondial  la aruncarea ciocanului.

Mezina lotului olimpic de atletism la cei 22 de ani ai săi, Andrea Miklos va fi prezentă la Tokyo 2020 la cea de-a doua ediție a Jocurilor Olimpice. După ce la Rio 2016, a partcipat în proba feminină de ștafetă 4X400 m, la Tokyo 2020 eleva antrenoarei Magdolna Kanizsay va participa în proba de 400 m. Cea mai bună performanță personală a sa este de 52,07, dar în acest sezon în aer liber nu a alergat din cauza unei accidentări.

Expertă în jocul de dublu, Raluca Olaru (41 WTA) a câștigat anul acesta titlul la dublu feminin la Sankt Petersburg, alături de Nadia Kicenok. Cu 10 titluri la dublu în plamares, Raluca Olaru   o va avea ca parteneră în competiția olimpică de la Tokyo pe Monica Niculescu (52 WTA la dublu), cu 9 titluri în palmares la dublu.

Tricolorii vor concura la Tokyo 2020 la 17 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, tir cu arcul, judo și tenis.


 

Galerie foto