You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

AOR, prezență activă la reuniunile internaționale on-line

Două evenimente internaționale dedicate cercetătorilor, experților în domeniul științei și istoriei sportului au atras atenția specialiștilor în ultima săptămână.

Colegiul Academic Wingate (The Academic College at Wingate) a organizat, online, cel de-al VI-lea Congres Internațional al Științei Exercițiului și Sportului. Scopul congresului a fost de a reuni profesioniști și cercetători în domeniul științelor exercițiului și sportului, pentru a stimula discuțiile cu privire la ultimele inovații în aceste domenii. Evenimentul a fost structurat pe 20 secțiuni tematice la care s-au înscris peste 95 de lucrări realizate de experți din întreaga lume.

Academia Olimpică Română (AOR) a fost reprezentată de Simona Tăbără Amânar, directorul AOR, Anita Sterea, membru în Consiliul de Conducere AOR, și Alexandra Nica, directorul Departamentului Educație Olimpică Sport Școlar și Universitar din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care s-au alăturat colegilor din alte țări în secțiunea „Educație Olimpică”. La întâlnirea coordonată de Kosta Georgiadis, decanul Academiei Internaționale Olimpice, delegatele AOR au prezentat o lucrare privind apariția și evoluția concursului național de arte plastice „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor” – exemplu de proiect de succes.

În cadrul unui alt eveniment, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport în parteneriat cu Federația Internațională Sportul Universitar, Federația Internațională de Educație Fizică, Asociația Internațională a Universităților de Educație Fizică și Sport, Rețeaua Europeană de Educație în Sport, Academia de Științele Sportului și Sănătate din Londra, Consiliul României de Științe și Sport au organizat, de asemenea online, cea de-a XI-a ediție a Congresului Internațional de Educație, Sănătate și Știința Mișcării. În cadrul Congresului au avut loc Conferința Internațională de Istoria Sportului, AOR înscriindu-se cu lucrarea: „Cinci decade de educație olimpică în România” care a fost redactată de următorul colectiv:

  • Lect. Univ. Dr. Simona Tabără Amânar – Director A.O.R.
  • Conf. Univ. Dr. Liliana Radu – Director A.O.R. Iași
  • Conf. Univ. Dr. Gynetta Vanvu – Secretar A.O.R. Iași
  • Prof. Asociat Dr. Anita Sterea – Membru Consiliul de Conducere A.O.R.
  • Alexandra Nica – Director Departament Educație Olimpică, Sport Școlar și Universitar din cadrul C.O.S.R.
  • Prof. Univ. Dr. Radu Ababei – Director A.O.R. Bacău

Galerie foto