• BCR

Stiri

10 iunie 2021 Recunoaștere, responsabilitate, excelență! Președintele COSR a fost ales în Comitetul Executiv al EOC

Mihai Covaliu e de azi membru în board-ul Comitetelor Olimpice Europene. Președintele COSR a fost ales în Comitetul Executiv al forului olimpic european în cadrul Adunării Generale de Alegeri de la Atena. La evenimentul care a marcat și cei 50 de ani de existență ai EOC au participat reprezentanții ai 46 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul nostru, alte patru națiuni au participat la ședința de alegeri on-line.

Mihai Covaliu a primit 39 de voturi și a devenit al doilea reprezentant al Mișcării Olimpice din România care accede în forul de conducere al EOC. Primul a fost actualul membru CIO, fost președinte al COSR, Octavian Morariu, ales în 2009.

Alegerea președintelui Mihai Covaliu este un semn al recunoașterii și respectului pentru contribuția Comitetului Olimpic și Sportiv Român la dezvoltarea Mișcării Olimpice Europene. Această alegere este un succes al tuturor celor care au contribuit prin rezultatele sportive și dedicare la promovarea valorilor olimpice și creșterea rolului COSR în lumea olimpică.

”Succesul de azi este recunoașterea poziției Mișcării Olimpice din România și o răsplată pentru toți cei care și-au adus contribuția prin rezultate sportive și acțiuni  reușite la agenda olimpică, la poziția COSR în rândul Comitetelor Olimpice Europene. Le mulțumesc colegilor europeni care mi-au acordat această încredere, le sunt recunoscător colegilor mei din COSR  și sunt convins că împreună, cu încredere, putem contribui la promovarea și dezvolatrea Mișcării Olimpice de pe continentul nostru.”  Mihai Covaliu - membru în Comitetul Executiv EOC.

Noul președinte al EOC a fost ales Spyros Capralos, președintele Comitetului Olimpic Elen și membru al Comitetului Internațional Olimpic. Acesta a fost ales președinte cu 34 de voturi, în timp ce contracandidatul său, danezul Niels Nygaard, a strâns doar 16 voturi. Capralos este al nouălea președinte EOC. Italianul Raffaele Pagnozzi va ocupa pentru încă un mandat funcția de secretar general al EOC.

Tot astăzi s-a hotărât ca Adunarea Generală EOC din 2024, anul în care forul olimpic român aniversează 110 ani de existență,  să aibă loc în România.

Delegația României la Adunarea Generală de Alegeri de la Atena a fost condusă de Mihai Covaliu, președintele COSR, George Boroi, secretarul general al COSR, Florin Mișcă, secretar general adjunct și Cristian Butariu, directorul Departamentului Relații Internaționale și Comunicare.