You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Teqball, în premieră la Jocurile Europene Cracovia-Małopolska 2023

Teqball, unul dintre cele mai noi sporturi aflat într-o ascensiune rapidă de popularitate a fost inclus în programul Jocurilor Europene care vor avea loc între 21 iunie și 3 iulie 2023 în Cracovia-Małopolska, Polonia.

Teqball, este un soi de fotbal pe masă, mesele fiind convexe și separate de un fileu, în genul celui de la tenis de masă.  
De la crearea sa în 2012, Polonia a organizat numeroase competiții de teqball, iar sportul s-a dovedit popular în toată țara. La JE Cracovia-Małopolska 2023, sportivii vor concura la simplu și dublu masculin și feminin, precum și la dublu mixt, în competiție urmând a fi înscriși maximum 70 de jucători de teqball.

Federația Română de Teqball s-a înființat la începutul acestui an, dar deja, potrivit Teqball România, tricolorii au cucerit două titluri mondiale în întrecerile masculine - la dublu în 2017, la Budapesta și la individual la Reims, în 2018, și cinci medalii de bronz.

Teqball devine cel de-al 16-lea sport din programul JE  Cracovia-Małopolska 2023, după montain bike (ciclism montan) și BMX freestyle, baschet 3x3, tir cu arcul și tir sportiv, badminton, handbal pe plajă, box, canoe, karate, pentatlon modern, muaythai, alpinism sportiv, taekwondo și triatlon.

Sursa foto: www.teqball-romania.ro

Galerie foto