You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Pugilista Claudia Nechita s-a calificat la Tokyo 2020 și a devenit a 87-a componentă aTeam România

Maria Claudia Nechita s-a calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a învins-o pe turcoaica Aycan Guldagi, în sferturile de finală ale categoriei 57 kg, din cadrul Turneului preolimpic de box de la Paris.

Sportiva legitimată la CSA Steaua București, asistată în colț de antrenorul lotului national Adrian Lăcătuș a trecut mai întâi de nemțoaica Ornella Wahner, campioană mondială în 2018, după care, s-a impus fără probleme, cu 5-0, în fața reprezentantei Turciei.
Cum primele șase pugiliste din turneu obțin calificarea la Tokyo 2020, în semifinale Nechita va boxa cu biletele olimpice asigurate contra italiancei Irma Testa.

Claudia Nechita (57 kg) și Cosmin Gîrleanu (52 kg) vor reprezenta România în competiția olimpică de box de la Tokyo, România având în acest moment 87 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.
 

Galerie foto