You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Baschet 3x3, cel mai recent sport confirmat la JE Cracovia-Małopolska 2023

Comitetele Olimpice Europene (EOC) și Federația Internațională de Baschet (FIBA) au semnat un acord prin care baschetul 3x3 își va face a treia apariție consecutivă la Jocurile Europene (JE).

După ce a participat la Jocurile inaugurale de la Baku în 2015 și a fost, de asemenea, în programul JE din 2019 de la Minsk, baschetul 3x3 a devenit cel mai recent sport confirmat la JE Cracovia-Małopolska 2023, competiție care urmează să se desfășoare în perioada 21 iunie - 3 iulie 2023.

Participarea va fi atât la masculin, cât și la feminin, câte 16 echipe urmând să se întreacă în fiecare dintre cele două turnee.

"Baschetul 3x3 este un favorit al fanilor, așa cum am văzut la primele două ediții ale Jocurilor Europene, cu mulțimi mari, entuziaste", a declarat președintele Comisiei de coordonare EOC Hasan Arat.

„Adăugarea baschetului 3x3 subliniază angajamentul EOC de a aduce cea mai bună acțiune sportivă și sportivi din Europa la Cracovia-Malopolska în doi ani.”

Directorul executiv al FIBA Europe Kamil Novak a declarat la rândul său că a fost o "mare mândrie pentru FIBA să vadă 3x3 devenind una dintre imaginile Jocurilor Europene".

Baschetul 3x3 se alătură tirului cu arcul, badmintonului, handbalului pe plajă, boxului, canotajului, karateului pentru ciclism, pentatlonului modern, muaythai, tirului, alpinismului sportiv, taekwondo și triatlonului în cadrul programului JE Cracovia-Małopolska 2023.

Galerie foto