You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Robert Glinţă, campion european cu un nou record național la 100 m spate! Primul înotător român medaliat cu aur continental!

Înotătorul român Robert Glinţă a cucerit medalia de aur în proba de 100 m spate din cadrul Campionatelor Europene de nataţie care se desfășoară la Budapesta, cu timpul de 52 sec 88/100, care repezintă un nou record național. Este prima medalie cucerită de România la un Campionat European de nataţie pentru seniori, în probele masculine, şi cea dintâi după o pauză de 17 ani - ultima realizare fiind reuşită de Camelia Potec în 2004, la Madrid, în proba de 200 m liber,

Glinţă, calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 în proba de 100 m spate, a obţinut a doua sa medalie la Europenele de la Budapesta, după argintul de la 50 m spate.

La Budapesta, Robert Glinţă a corectat de trei ori recordul naţional al probei de 100 m spate, în serii, semifinală și finală, performanță care îi aparținea tot lui din mai 2018 (53 sec 32/100)

Spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira a obţinut medalia de argint, iar grecul Apostolos Christou a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului.

Din tribune, Robert Glință a fost susținut din tribune de campionii olimpici Camelia Potec și Mihai Covaliu, în prezent președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Imnul României a răsunat în Duna Arena din capitala Ungariei după ce Robert Glință a devenit primul român campion european.

Sursa foto: Facebook FRNPM (Federația Română de Natație și Pentatlon Modern)

Galerie foto