You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Barca de 8+1, regina canotajului românesc, și-a câștigat la Lucerna dreptul să ia startul în competiția olimpică de la Tokyo 202

La Regata de la Lucerna, din Elveția, ultima competiție în cadrul căreia canotorii din întreaga lume au putut obține biletele pentru Tokyo 2020, echipajul feminin de 8+1 al României s-a clasat pe locul 2 în finala competiției și a obținut biletul pentru întrecerile olimpice.

În cursa care a avut loc cu o zi mai devreme, pentru că organizatorii au ținut seama de avertizările de vreme rea și au devansat toate finalele, tricolorele au dominat alături de chinezoaice și au reușit o frumoasă calificare pe apa Lacului Lucerna. Artizanele acestui succes sunt Maria Rusu, Viviana Bejenariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Dana Druncea.

Barca de 8+1 este cea de-a opta ambarcațiune românească în delegația tricoloră care va lua startul la Tokyo 2020. Celor 18 canotori deja calificați li s-au adăugat și cele nouă componente din barca de 8+1, numărul total de reprezentanți ai României în probele de canotaj ajungând acum la 27.

După această calificare, Team Romania numără 75 de sportivi, iar numărul acestora este în creștere

Galerie foto