You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Patru echipaje românești de canotaj intră în lupta pentru ultimele bilete la Tokyo 2020

La Lucerna, în Elveția, va începe mâine ultima competiție la care se vor putea obține biletele pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020.
La Regata de calificare olimpică găzduită de Lucerna în perioada 15-17 mai, România va participa cu patru echipaje: 8+1 feminin (W8+), 8+1 masculin (M8+), patru vâsle masculin (M4x) și simplu vâsle masculin (M1x). Tricolorii se vor lupta pentru primele două locuri din finalele fiecărei probe, care asigură prezența ambarcațiunilor la Tokyo 2020.

Întrecerile vor putea fi urmărite pe site-ul oficial al competiției https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-final-olympic-qualification-regatta/ , iar finalele, programate luni, pe 17 mai, vor fi transmise în direct și de postul national de televiziune TVR 1, începând cu ora 11.

În momentul de față România are asigurată prezența în întrecerile olimpice de canotaj de la Tokyo în șapte probe: patru rame (4-) feminin și masculin, dublu vâsle categorie ușoară feminin (W2xL), dublu vâsle (2x) feminin și masculin, doi rame (2-) feminin și masculin.

UPDATE - Din cauza prognozelor meteo nefavorabile, Federația Internațională de Canotaj a decis să schimbe programul competiției. Din cauza atenționării de vreme rea pentru luni în Cantonul Lucerna, finalele in care se împart biletele pentru Tokyo se vor desfășura duminica dimineață pe apa lacului Lucerna. Sursa foto: Facebook Federația Română de Canotaj

Galerie foto