You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Luptătorul de greco-romane Alin Alexuc-Ciurariu, al 66-lea component al Team Romania la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

La Turneul Mondial de califiare olimpică de la Sofia, ultima competiție unde se puteau obține biletele pentru Tokyo 2020,  Alin Alexuc-Ciurariu l-a învins pe polonezul Rafal Andrzej Krajewski în semifinalele categoriei 130 kg, la lupte greco-romane, asigurându-și astfel prezența la turneul olimpic din Japonia din această vară. Pentru Alexuc, Tokyo 2020 va fi cea de-a treia ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice de vară la care concurează, după Londra 2012 şi Rio 2016, unde s-a clasat pe locul 5.

Alin Alexuc, campion european în 2020, l-a învins în optimile de finală pe kazahul Alimhan Sîzdîkov, iar în sferturi s-a impus în faţa japonezului Arata Sonoda.

Tot la greco-romane, la 60 kg, Răzvan Arnăut l-a învins în calificări pe ecuadorianul Andres Roberto Montano Arroyo, în optimi a trecut de polonezul Michal Tracz, dar a pierdut în sferturi în faţa armeanului Armen Melikian şi și-a câștigat dreptul de a evolua în recalificări.

La 77 kg, Ilie Cojocari a trecut în calificări de slovacul Denis Horvath, dar a fost întrecut în optimi de georgianul Bakuri Gogoli.

Alin Alexuc-Ciurariu este cel de-al 66-lea component al Team Romania la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 și cel de-a patrulea luptător tricolor care va reprezenta România la Tokyo 2020, alături de Alina Vuc (50 kg), Andreea Beatrice Ana (53 kg) și Albert Saritov (97 kg - lupte libere.

 

Galerie foto