You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Andreea Beatrice Ana, a doua reprezentantă a României care și-a asigurat biletele pentru Tokyo 2020, la turneul de la Sofia

Încă o reprezentantă a României a obțint calificarea la  Jocurile Olimpice Tokyo 2020 la Turneul Mondial de Calificare Olimpică de lupte de la Sofia. În competiția feminină de lupte libere, în limitele categoriei 53 kg, Andreea Beatrice Ana a învins-o în semifinale pe Samantha Leigh Stewart din Canada și și-a asigurat biletele pentru Tokyo. În optimi, luptătoarea tricoloră a învins-o pe mexicanca Laura Gabriela Peredo Torres, iar în sferturi a trecut de Luisa Elizabeth Valverde Melendres, din Ecuador.
În finală, Andreea Beatrice Ana o va înfrunta pe rusoaica Olga Horoşavţeva.

În limitele categoriei 57 kg, luptătoarea română de origine ucraineană Kateryna Zhydachevska a fost învinsă în optimi de Emese Barka (Ungaria), în timp ce la 62 kg, Kriszta Tunde Iincze a fost oprită în sferturi de rusoaica Liubov Ovcearova. Tot în sferturi s-a oprit și Cătălina Axente (76 kg) după ce a cedat în faţa ucrainencei Ala Belinska, toate cele trei românce ratând calificarea la Tokyo.

La greco-romane, Răzvan Arnăut (60 kg), Ilie Cojocari (77 kg) și Alin Alexuc-Ciurariu (130 kg) se vor bate pentru câte un bilet la Tokyo 2020, care poate fi obținut doar după calificarea în finala fiecărei categorii de greutate.


Andreea Beatrice Ana este cea de-a treia reprezentantă a luptelor românești la Tokyo 2020, alături de  Alina Vuc (50 kg), și Albert Saritov (97 kg - lupte libere) și cea de-a 65-a componentă a Team Romania pentru Tokyo 2020.

Galerie foto