You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cea mai vârstică persoană din lume s-a retras din Ștafeta Torție Olimpice Tokyo 2020

Organizatorii Ștafetei Torție Olimpice Tokyo 2020 au confirmat că cel mai în vârstă cetățean al lumii Kane Tanaka, în vârstă de 118 ani, nu se va mai număra printre purtătorii Flăcarii Olimpice.

KaneTanaka fusese programată să poarte Flacăra în orașul natal Shime din prefectura Fukuoka pe 11 mai, însoțită de membrii familiei, și trebuia să fie al treilea centenar care urma să participe la Ștafetă

Decizia de a se retrage a fost anunțată oficial Organizatorilor de familia sa, care a considerat că, deși Tanaka nu are probleme de sănătate, ar fi trebuit să petreacă două săptămâni în carantină după încheierea Ștafetei.

Dacă ar fi participat la Ștafeta Torție Olimpice Tokyo 2020, Tanaka ar fi devenit cel mai vârstnic purtător al Tortei din istoria  Jocurilor Olimpice atât de vară cât și de iarnă.

După retragerea lui KaneTanaka,recordul este acum deținut de Shigeko Kagawa, în vârstă de 109 ani, care a purtat Flacăra în orașul Nara în luna aprilie.

Shigeko Kagawa a doborât recordul braziliencei în vârstă de 107 ani Aida Mendes, cunoscută ca „Bunica Iaià”, care Înainte de Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro din 2016, a purtat Flacăra în localitatea sud-ameriană Macapà.

Galerie foto