You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Disciplinele de ciclism montain bike și BMX freestyle, ultimele introduse în programul JE Cracovia-Małopolska 2023

Două noi discipline de ciclism - montain bike (ciclismul montan) și BMX freestyle, au fost introduse oficial în programul pentru Jocurile Europene din Cracovia-Małopolska 2023. Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) și Uniunea Europeană pentru Ciclism (UEC) au anunțat includerea celor două discipline ale sportului care va fi prezent pentru a treia oară consecutiv la Jocurile Europene.

Ambele competiții vor fi considerate și Campionate Europene, iar puncte obținute de cicliști, în funcție de locul ocupat în clasament, vor conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024.

La ediția inaugurală a Jocurilor Europene care au avut loc în 2015, în capitala azeră Baku, cicliștii au concurat la BMX, montain bike și pe șosea, iar patru ani mai târziu, la Minsk, în Belarus, bicicliștii au participat doar la întrecerile pe șosea și contratimp.

Ciclismul se alătură tirului cu arcul și tirului sportiv, badmintonului, handbalului pe plajă, boxului, canoe-ului, karate-ului, pentatlonului modern, muaythai-ului, alpinismului sportiv, taekwondo și triatlonului în cadrul programului JE Cracovia-Małopolska 2023, iar în următoarele săptămâni se așteaptă confirmarea altor sporturi.

Jocurile sunt programate a avea loc la Cracovia și regiunea Małopolska, deși un acord obligatoriu de găzduire nu a fost încă semnat de cele două regiuni.  Zona Silezia va avea, de asemenea, un rol în organizarea evenimentului, programat să se desfășoare în perioada 21 iunie - 3 iulie 2023.

Galerie foto