You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Maricica Puică a primit astăzi, cu lacrimi în ochi, Colanul de Aur al COSR în cadrul Adunării Generale Ordinare de la Izvorani

Surpriză. Lacrimi de bucurie și emoție. Aplauze în picioare pentru un mare CAMPI-OM! Fosta atletă Maricica Puică a primit în cadrul Adunării Generale Ordinare a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), care a avut loc pe terenul de fotbal din incinta Complexului Sportiv ”Sydney 2000” din Izvorani, cea mai înaltă distincție oferită de COSR – Colanul de Aur.

Membrii Adunării Generale a COSR i-au făcut o surpriză de proporții marii foste glorii a sportului românesc, care a primit trofeul cu lacrimi în ochi. După ce președintele COSR Mihai Covaliu i-a oferit Colanul, iar secretarul general al COSR George Boroi i-a dăruit un superb buchet de flori, cu vocea gâtuită de emoție, Marica Puică le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru incredibila surpriză.

”Vă iubesc pe toți”, a spus fosta atletă. ”Sinceră să fiu nici nu am cuvinte să vorbesc în aceste momente. Pur şi simplu îţi trece prin faţa ochilor toată viaţa. Şi mai ales activitatea sportivă. Au fost câţiva ani buni, 24 de ani, a fost greu, dar a fost frumos şi în momentele astea îţi aduci aminte de toată viaţa sportivă. Am văzut Jocurile Olimpice în faţa ochilor când s-a ridicat tribuna şi a început să cânte imnul. Sincer nu mă aşteptam, nu am ştiut, am fost o surpriză pentru mine şi mă bucur din suflet că suntem apreciaţi. Eu sper din tot sufletul ca atletismul românesc să revină la momentele acelea, pentru că noi avem sportivi, oameni talentaţi şi sunt convinsă că dacă se va lucra serios şi se va ţine lumea cu adevărat de treabă se vor lua multe medalii", a mai spus Maricica Puică..

Născută la 29 iulie 1950, la Iaşi, Maricica Puică, este una dintre cele mai reprezentative atlete ale sportului românesc, fiind dublă medaliată la Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles, când a cucerit două medalii (aur la 3.000 m şi bronz la 1.500 m). La Campionatele Mondiale de sală din 1987 (Indianapolis) a cucerit medalia de bronz la 3.000 m, la Campionatele Europene din 1982 (Atena), la cel din 1982 de sală (Milano) şi la cel din 1986 (Stuttgart) - medalii de argint la 3.000 m; la Jocurile Mondiale Universitare de la Sofia - medalie de argint la 1.500 m.

Marica Puică a câştigat  25 de medalii de aur, 21 de argint şi una de bronz la Campionate Naţionale, Balcaniade, Jocuri Mondiale Universitare, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale (de cros) şi la Cupa Europei și a avut 55 de selecţii în echipa naţională şi de trei ori în reprezentativa Europei la Cupa Mondială.

A fost Ambasador naţional pentru sport, toleranţă şi fair play la Consiliul Europei (1999-2004) şi membră a Comitetului Olimpic Român (1984-2004). Între distincţiile primite se numără Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a (1977), Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler (2000) şi Ordinul "Meritul Sportiv" clasa I (2004).

Tot în cadrul Adunării Generale Ordinare de astăzi, Dan Grecu, primul campion mondial al gimnasticii românești, medaliat olimpic, mondial și european și Ion Pandele (tir cu arcul) au primit distincții olimpice după ce, potrivit statului COSR, la împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani, au devenit membri de onoare ai COSR. Dan Grecu nu a putut fi prezent la eveniment, trofeul fiind primit în locul său de fosta gimnastă Simona Tabără Amânar, directorul Academiei Olimpice Române.

Galerie foto