You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

România se luptă la Cluj, în play-off-ul Grupei Mondiale a Tenis Billie Jean King Cup

Echipa de tenis a României va juca astăzi și mâine, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, meciurile din play-off-ul Grupei Mondiale a competiţiei Billie Jean King Cup contra reprezentativei Italiei.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, are încredere că româncele vor câștiga partida cu Italia, le încurajează la Cluj și le așteaptă pe fete în Team Romania, care va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din  vară.

Monica Niculescu va debuta în acest meci în calitate de căpitan al echipei, în locul lui Florin Segărceanu, prezența ei și în teren ca partenera de dublu a Gabrielei Ruse fiind un plus pentru tricolorele care se luptă să rămână în elita tenisului mondial. Chiar dacă în tribune nu vor fi spectatori fetele noastre vor simți susținerea miilor de fani care le vor putea urmări evoluția de la Cluj, în direct, pe Digi Sport 2 și pe site-ul digisport.ro.

România şi Italia s-au înfruntat până acum de trei ori, Italia având 2-1 în meciurile directe. Italia se impunea în 1975, în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franţa), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducând punctul echipei noastre. Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecşor obţinea singura victorie a echipei noastre.

În meciul de la Cluj, România nu poate conta pe Simona Halep, numărul trei mondial, şi Patricia Ţig (63 WTA), ambele accidentate, în timp ce  Camila Giorgi (81 WTA), jucătoarea numărul 1 a Italiei, a fost testată pozitiv la COVID-19.

Echipa care va câştiga acest meci va juca în calificările pentru ediţia 2022 a Grupei Mondiale, în timp ce învinsa va evolua în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Programul meciurilor de la Cluj:

Astăzi, ora 15.30:

Irina Bara - Elisabetta Cocciaretto,
Mihaela Buzărnescu - Martina Trevisan.

Mâine, ora 14.00:

Irina Bara - Martina Trevinan
Mihaela Buzărnescu - Elisabetta Cocciaretto,
Monica Niculescu/Gabriela Ruse - Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone

Sursa foto: www.creativefortitude.com #OfficialPhotographerofChampions

Galerie foto