You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

România în urnă cu Australia, Arabia Saudită și Franța, în așteptarea adversarilor din grupele turneului olimpic Tokyo 2020

FIFA a anunțat componența urnelor pentru tragerea la sorți a grupelor pentru turneul olimpic de la Tokyo. Reprezentativa României a fost plasată în Urna a 4-a, unde mai sunt Australia, Arabia Saudită și Franța. Echipele au fost repartizate în patru urne pe baza unui clasament construit în funcție de performanțele de la ultimele cinci turnee olimpice de fotbal, motiv pentru care reprezentativa României se află în urna a patra. Japonia, țara gazdă, a fost repartizată în prima grupă.
Componența celor patru urne arată astfel:
•    URNA 1: Japonia, Brazilia, Argentina și Coreea de Sud;
•    URNA 2: Mexic, Germania, Honduras și Spania;
•    URNA 3: Egipt, Noua Zeelandă, Coasta de Fildeș și Africa de Sud;
URNA 4: Australia, Arabia Saudită Franța și România

Tragerea la sorți pentru stabilirea componenței grupelor turneului olimpic va avea loc pe 21 aprilie, la Zurich, la sediul FIFA, iar conform regulamentului nu va fi posibil ca două echipe de pe același continent să fie repartizate în aceeași grupă.

Pentru ediția din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1997, iar lotul final va fi format din 18 jucători, dintre care maximum trei peste limita de vârstă. În afara acestora vor mai fi patru jucători pe lista suplimentară, la care se va apela în cazul unor indisponibilități.

Turneul olimpic de fotbal începe pe 22 iulie și se încheie pe 7 august.

Galerie foto